Colonohidroterapie

Colonohidroterapia este un proces de eliminare a toxinelor dăunătoare din colon și implicit o detoxifiere a întregului organism, prin irigarea intestinului gros cu apă purificată.

Prin această procedură, se crește absorbția de vitamine și de nutrienți, iar nivelurile de energie și vitalitate cresc considerabil. De ce este atât de importantă sănătatea colonului?

Sănătatea începe cu un colon sănătos, pentru că aici se află sistemul de canalizare al organismului.

Întrebări frecvente


1Este colonohidroterapia o procedură invazivă? Doare?
Cele mai multe persoane nu simt niciun fel de durere în timpul procedurilor. Se poate simți un mic disconfort în momentul inserării speculului de unică folosință prin care se va iriga intestinul, însă acest lucru durează câteva secunde. În timpul tratamentului, unii pacienți au crampe ușoare, iar în cazuri rare se poate instala o stare de greață produsă de desprinderea toxinelor de pe peretele colonului, înainte de evacuarea lor. Situația din urmă are loc numai în cazurile grave, în care colonul este extrem de aglomerat cu reziduuri.

La o presiune foarte mică, se introduc repetat prin rect mici cantități de apă calduță filtrată, utilizând tehnici de masaj speciale în zona abdomenului inferior. Astfel, se stimulează desprinderea materiilor depuse pe peretele interior al colonului. Nu se folosesc substanțe chimice sau medicamente, iar terapia în sine este relaxantă pentru pacient. Prin îndepărtarea „crustei” formate pe interiorul intestinului din cauza materiilor fecale, a gazelor și a mucusului, se facilitează absorbția nutrienților vitali prin peretele colonului. Tocmai de aceea, pacienții se simt atât de bine în urma procedurilor de colonohidroterapie.
2Este o procedură sigură?
Cât timp este realizată de către un specialist, colonohidroterapia este o procedură 100% sigură. Echipamentul utilizat este sterilizat la interior, iar kiturile de irigare sunt de unică folosință. Apa pe care o folosim trece printr-un proces amplu de filtrare înainte de intrarea în colon, iar aparatul din cadrul Centrului Medical Astraea este certificat la nivel mondial.
3Există riscul de a pierde și „bacteriile benefice” din intestin?
Dimpotrivă. Colonohidroterapia stimulează de fapt prezența și multiplicarea florei bacteriene benefice, atât din intestinul subțire, cât și din cel gros. Odată cu eliminarea toxinelor și deșeurilor vechi din colon, se recomandă însă un tratament personalizat cu remedii naturale pentru reechilibrarea completă a microbiomului. Doamna doctor Mariana Pop prescrie o schemă pentru fiecare pacient în parte, pornind de la afecțiunile și obiectivele pe care le are fiecare persoană.
4Este nevoie de o pregătire în prealabil?
Este indicată abținerea de la mâncare cu cel puțin două ore înainte de programarea ședinței. De asemenea, este indicată hidratarea. Cu două-trei zile înainte de colonohidroterapia, vă recomandăm o dietă bazată exclusiv pe vegetale și cereale, în vederea pregătirii colonului pentru tratament. Este interzis consumul de alcool cu 24 de ore înainte de procedură.
5De câte ședințe voi avea nevoie?
Numărul ședințelor diferă de la o persoană la alta. Nu există un număr standard de proceduri, acesta urmând a fi stabilit în urma unei consultații cu doamna doctor Mariana Pop. Deși efectele se resimt încă de la prima ședință, se recomandă un pachet inițial de minimum 3 ședințe, acesta putând fi ajustat în funcție de afecțiunile pacientului și starea sa generală de sănătate.

Ce afectiuni pot fi tratate?

În funcție de gravitatea situației și simptomele fiecărui pacient în parte, colonohidroterapia poate avea rezultate spectaculoase în numeroase cazuri.

 • Gastroenterologice: constipație, balonare, diaree cronică, digestie dificilă, meteorism abdominal, enterocolită, sindrom de colon iritabil, ulcer duodenal, ulcer gastric, reflux gastric
 • Hepato-biliare: hepatite, dischinezii biliare
 • Metabolice: obezitate, hipotiroidie, diabet
 • Dermatologice: celulită, eczeme, acnee, dermatite, pete tegumentare, riduri, psoriazis
 • Neurologice: migrene, cefalee, iritabilitate, stres, insomnie, depresie
 • Reumatologice: spondiloză cervicală, lumbago, sciatica, ankiloze, artroze, spondiloză, osteoporoză
 • Respiratorii: rinite, sinuzite, otite, astm bronșic, alergii respiratorii
 • Genito-urinare: cistite, anexita, incontinență urinară, disfuncții ale prostatei, insufcieință renală
 • Venoase: insuficiență venoasă cronică, boală varicoasă, tromboflebite, hemoroizi
 • Infecțioase: infecții parazitare, bacteriene, virale
 • Sindromul de oboseală cronică

Care sunt beneficiile concrete ale colonohidroterapiei?

Listă de prețuri

Preț
Ședință individuală 350 lei
Pachet 5 ședințe 1650 lei
Pachet 7 ședințe 2100 lei